Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: P5 Maths - Problem Sums

P5 Maths - Problem Sums 4 years 2 weeks ago #1

I need help to solve these questions below. Thank you.

1. A delivery company charged $8 for every parcel delivered successfully and compensate its clients $2 for every parcel that was damaged. In July, the company had to deliver 200 parcels. If it earned a total of $1200, how many parcels were damaged in July?

2. If Mr Tan buys 3 writing pads and 4 notebooks, he will have $2.75 left. If he buys 4 writing pads and 3 notebooks, he will have $3.25 left. Given that each notebook cost $1.25, find the total amount of money Mr Tan has.

3. If Mrs Lim bought 4 plates and 7 cups, she will have $10.75 left. If she wants to buy 7 plates and 4 cups, she will need another $8.45 more. Given that each plate costs $8.55, how much money did Mrs Lim have?
  • Hahae
  • Hahae's Avatar
  • OFFLINE
  • Karma: -2
The administrator has disabled public write access.

P5 Maths 4 years 1 week ago #2

Hahae wrote:
1. A delivery company charged $8 for every parcel delivered successfully and compensate its clients $2 for every parcel that was damaged. In July, the company had to deliver 200 parcels. If it earned a total of $1200, how many parcels were damaged in July?
200x$8=$1600
$(1600-1200)÷$(8+2)=400÷10=40
Number of parcels damaged in July = 40

Check
Number of parcels delivered successfully = (200-40)x$8= $1280
Number of parcels delivered damaged = 40x$2= $80
Total earnings in July = $(1280-80) = $1200

Hahae wrote:
2. If Mr Tan buys 3 writing pads and 4 notebooks, he will have $2.75 left. If he buys 4 writing pads and 3 notebooks, he will have $3.25 left. Given that each notebook cost $1.25, find the total amount of money Mr Tan has.
W: Writing pads
N: Notebooks

3W+4N+$2.75 = 4W+3N+$3.25
Cost of 1 notebook = $1.25
3W+4(1.25)+2.75=4W+3(1.25)+3.25
3W+7.75=4W+7
W=0.75

3W+4N+2.75
3(0.75)+4(1.25)+2.75= 10
Total amount of money that Mr Tan has = $10

Hahae wrote:
3. If Mrs Lim bought 4 plates and 7 cups, she will have $10.75 left. If she wants to buy 7 plates and 4 cups, she will need another $8.45 more. Given that each plate costs $8.55, how much money did Mrs Lim have?
P: Plates
C: Cups

4P+7C+$10.75 = 7P+4C-$8.45
Since cost of 1 plate = $8.55
4(8.55)+7C+10.75 = 7(8.55)+4C-8.45
7C+44.95=4C+51.40
3C=6.45
C=$2.15

4P+7C+$10.75 = 4($8.55)+7($2.15)+$10.75 = $60
Amount of money that Mrs Lim had = $60
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1

About Us | Contact Us | Join Us | Terms of Use | Privacy Policy | Sitemap | Sign Up

Copyright 2008 onSponge Pte Ltd. All rights reserved

Protected by R Antispam